nieuws

Stile protest Utrecht

Afgelopen donderdag was er een stilte protest georganiseerd door vluchtelingen kinderen Utrecht.
Voor de ongeveer 2.500 alleen reizende minderjarige asielzoekers  (AMA’s), die vast zitten op de overvolle kampen in griekenland.

Enkele maanden terug heeft Griekenland een noodoproep uitgestuurd naar andere Europese landen om 2.500 AMA op te nemen. Meerdere landen hebben toegezegd dit doen. Alleen Nederland heeft dit niet gedaan. Lokale gemeentes zijn bereid de  AMA’s op te vangen, alleen het kabinet hou dit tegen.

Solidariteit met de antifascist uit Nijmegen

Afgelopen zondag waren er tijdens de jaarlijks anti-racisme demonstratie in Amsterdam, ook activisten van AK-Utrecht aanwezig. Die liepen mee in het Antifa blok, net zoals de dame uit Nijmegen. Ook die activisten hebben de leus geroepen, als werd er bij hen geen camera onder de neus geduwd. Wij verklaren ons solidair met de activist. En wat al die opmerkingen van de politiek betreft. Grote bek, klein hartje. Verder plaatsen we de tekst van joke kaviaar, die kan het altijd zo mooi omschrijven.

 

Stop de heksenjacht op antifascisten!

Alternatief programma Roze Zaterdag

 

Dit jaar vindt op 29 juni de Roze Zaterdag plaats in Utrecht. Dit jaarlijkse evenement begon als de herdenking van de Stonewall-rellen in New York in 1969. Deze rellen, waarbij letterlijk teruggevochten werd tegen politieinvallen in homogelegenheden, vormden een van de startpunten voor de beweging voor seksuele bevrijding.

Van deze radicale oorsprong is niets meer te merken. Roze Zaterdag moet een feest zijn, waarbij pijnlijke politieke issues genegeerd worden. Als er nog ergens voor gedemonstreerd wordt, dan is dat vooral een legalistische strijd voor 'gelijke' rechten. Oftewel: hoe kunnen we zo goed mogelijk meedraaien in de neoliberale heteronormatieve maatschappij. Tekenend is dat velen het homohuwelijk de belangrijkste 'overwinning' van deze eeuw vinden, zonder enig acht te slaan op het onderdrukkende karakter van het instituut huwelijk als zodanig.

Subscribe to RSS - nieuws